Jocs Escolars: L'atletisme a les escoles

El proper 26 d'octubre, la pista d'atletisme del CA Torredembarra, acollirà un any més una nova edició dels Jocs Escolars d'Atletisme. La fórmula, senzilla, ha estat clau per a "descobrir" nous futurs talents, diamants en brut que s'han polit un cop han conegut, i -tot sigui dit- s'han enamorat d'aquest esport injustament desconegut per a molts nens i nenes.

Des del seu inici als anys 90, cada tardor s'han convocat als alumnets de tercer, quart, cinquè i sisè de primària de les escoles del municipi. Antoni Roig, Molí de Vent, i després Antina i el desaparegut CEIP Mirades, s'han "enfrontat" en les diferents proves en que consten aquests jocs, sent un orgull per els centres, els premis que s'han endut els seus alumnes. Cal dir que també han participat i participen alumnes d'altres municipis del Baix Gaià, com Altafulla o La Pobla de Montornès.

Les proves, ben senzilles: Salts, velocitat, llançaments i resistència, només varien en alguns aspectes: Els alumnes de tercer i quart poden participar en 50m, 300m, salt de llargada o llançament de pilota, mentre que els de cinquè i sisè, opten a pendre-hi part als 60m, als 500m, salt de llargada o llançament de pes. Prèviament, a les primeres setmanes d'Octubre, tots els nens i nenes han acudit a les pistes a realitzar les quatre proves. Supervisats pels tècnics del Club Atletisme Torredembarra, i amb la col·laboració dels professors d'Educació Física, adjudiquen una prova per nen, segons a la que ha rendit millor. D'aquesta manera, tothom participa en aquests jocs, i a més, optimitzant, ja que són proves que es donen millor als alumnes.

Aquesta fórmula, a part per donar a conèixer l'atletisme, ha servit històricament, i serveix, per a captar nous atletes a l'escola d'atletisme, o en els casos generals, a animar a tota la canalla a practicar esport en un ambient plenament familiar, on el menys important, és guanyar, ja que tots els alumnes que venen a la competició reben un obsequi.

Diumengr 26, us convidem a animar a tots els nens i nenes que defensen la samarreta de la seva escola. Per molts anys, Jocs Escolars!

No hay comentarios: